Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok fotorecept

zuzka193 - fotkazuzka193, 13. septembra 2010
Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept)
Foto: zuzka193
16
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

75 g
40 g
2 ks
50 g
30 g
50 ml
1 lyžička
Plnka:
250 g
3 ks
1 ks
70 g
1 ks
2 lyžice
2 lzžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky s cukrom vymiešame do penista.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a všetko dobre premiešame. Potom pridáme mierne vychladenú rozpustenú čokoládu.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do cesta jemne primiešame sneh z bielkov.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do pekáča vystlaného papierom na pečenie nalejeme cesto a pečieme približne 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na dve časti.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Želatínu pripravíme podľa návodu. Necháme ju napučať v studenej vode asi 10 minút.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do menšieho hrnca dáme napučanú želatínu, džús, marhuľovicu a zahrejeme. Za stáleho miešania necháme želatínu rozpustiť a odstavíme z ohňa ešte pred tým ako nám zmes začne vrieť.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Broskyne nakrájame na malé kúsky. Pokiaľ používame čerstvé, tak ich najprv ošúpeme. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Primiešame nakrájané broskyne a zapracujeme do krému aj mierne vychladenú želatínu. Na jednu časť rovnomerne rozotrieme broskyňový krém.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prikryjeme druhou časťou. Odložíme do chladu a necháme minimálne 1 hodinu tuhnúť. Na koniec môžme posypať zákusok práškovým cukrom.

    Čokoládovo broskyňový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

majkas
no co dodat? za vyborne vyzerajucim a urcite aj chutovo vybornym kolacikom uz len stamprlik marhulovice:)
coldbery
Tu sa naozaj už nič nedá dodať,len že je to krása a fajnotka zároveň....
pivonka
Toto sa mi páči. Krásne prezentované a zdá sa, že sa ani tak veľmi po ňom nepriberá. :-) Ide do KK.
tatranka
Krásne spracovaný a určite aj chutný.Vylepší jedálniček veľa ľuďom z bezlepkovou dietou.
dobizu
@Zuzka193 - výborný receptík, už aj ukladám do KK a ďakujem. Určite ho čo nevidieť vyskúšam! Si šikuľka!
bea21
zuzka193, da sa takyto vynikajuci zakusok urobit aj z obycajnej muky??? Vdaka
zuzka193
Ďakujem ku gratulácii, aj k výhre. Hneď môj prvý recept na vareche a ajhľa... Ak by si niekto chcel koláčik upiecť a nemá bezlepkovú diétu, tak potom použite hladkú múku. Upečené cesto je veľmi krehké a ľahko sa zlomí, ale pôsobením chladu krásne zmäkne.
bea21
zuzka193 ďakujem za odpoveď a tiež sa pripájam ku gratuláciam. Recept pridávam do KK.
mirkajan
Dnes dcéru prepadla chuť na sladké, tak sme vyskúšali tvoj koláč, aj keď s určitými obmenami- cestá som upiekla dve (čiže z dvojnásobku surovín na plech cca 25x35 cm) a keďže tvaroh sme doma nemali, v rámci improvizácie som ho nahradila gréckym jogurtom. Veľmi chutil všetkým. Ďakujem za ďalší tip na podarené bezlepkové cesto.