Túto tortičku som pripravovala pre kamarátovu maminu k 50-tke. Musím upozorniť, že sa jedná o veľmi kalorický zákusok, no odhliadnuc od toho, mala tortička Zobraziť celý popisTúto tortičku som pripravovala pre kamarátovu maminu k 50-tke. Musím upozorniť, že sa jedná o veľmi kalorický zákusok, no odhliadnuc od toho, mala tortička neskutočný úspech :) Tak neváhajte a vyskúšajte ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 1/2 bal |
|
| 1/2 šálky |
|
| 1/2 šálky |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 šálka |
|
| Plnka č. 1: | |
| 200 g (horká) |
|
| 180 ml |
|
| Plnka č. 2: | |
| 1 konzerva |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto / okrem vajíčok a múky/ spolu roztopíme. Ked je zmes vlažná, zmixujeme do nej vajíčka a postupne múku.
- 2
Takto pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Ja som volila srdiečko o priemeru 25x 26 cm. Dáme zapiecť do rúry na 180 st. Cesto kontrolujeme pomocou napichovátka
- 3
Plnku č.1 som si pripravila roztopením čokolády v smotane na šľahanie. Takto pripravenú plnku vložíme do chladničky najlepšie na noc.
- 4
Plnku č.2- Salko si klasicky uvaríme podľa návodu deň vopred a necháme dobre vychladnúť
- 5
Korpus po vychladnutí prerežeme na dve polovice. Polovicu srdiečka potrieme pripraveným Salkom a následne čokoládovým krémom. Časť čokoládového krému som si nechala na potretie tortičky.
- 6
Na plnku uložíme druhý korpus a zvyšným krémom potrieme srdiečko zboku a zhora
- 7
Nakoniec som srdiečko dozdobila čokoládovými vločkami a ľubovoľným ovocím- ktoré túto mega kalorickú čokoládovú príchuť troška osviežilo :)
- 8
Dobrú chuť všetkým :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









ganache poznám..rada mám..možno by stačilo bez salka..
želám dalšie úspechy..:-)