Čokoládové srdiečko

kejtuska5 - fotkakejtuska5, 1. novembra 2014
Čokoládové srdiečko
Foto: kejtuska5

Túto tortičku som pripravovala pre kamarátovu maminu k 50-tke. Musím upozorniť, že sa jedná o veľmi kalorický zákusok, no odhliadnuc od toho, mala tortička Zobraziť celý popisTúto tortičku som pripravovala pre kamarátovu maminu k 50-tke. Musím upozorniť, že sa jedná o veľmi kalorický zákusok, no odhliadnuc od toho, mala tortička neskutočný úspech :) Tak neváhajte a vyskúšajte ;)

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1/2 bal
1/2 šálky
1/2 šálky
1 ks
3 ks
1 šálka
Plnka č. 1:
200 g (horká)
180 ml
Plnka č. 2:
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto / okrem vajíčok a múky/ spolu roztopíme. Ked je zmes vlažná, zmixujeme do nej vajíčka a postupne múku.

  2. 2

    Takto pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Ja som volila srdiečko o priemeru 25x 26 cm. Dáme zapiecť do rúry na 180 st. Cesto kontrolujeme pomocou napichovátka

  3. 3

    Plnku č.1 som si pripravila roztopením čokolády v smotane na šľahanie. Takto pripravenú plnku vložíme do chladničky najlepšie na noc.

  4. 4

    Plnku č.2- Salko si klasicky uvaríme podľa návodu deň vopred a necháme dobre vychladnúť

  5. 5

    Korpus po vychladnutí prerežeme na dve polovice. Polovicu srdiečka potrieme pripraveným Salkom a následne čokoládovým krémom. Časť čokoládového krému som si nechala na potretie tortičky.

  6. 6

    Na plnku uložíme druhý korpus a zvyšným krémom potrieme srdiečko zboku a zhora

  7. 7

    Nakoniec som srdiečko dozdobila čokoládovými vločkami a ľubovoľným ovocím- ktoré túto mega kalorickú čokoládovú príchuť troška osviežilo :)

  8. 8

    Dobrú chuť všetkým :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
pekne si sa posnažila, ako darček je to krásne. Mne osobne ale korpusy s celým vajcom nechutia a keď je tam ešte horká čokoláda, nebolo to moc zadusené? Čokoládovú plnku si nevyšľahala po státí v chlade ako parížšsky krém?
radost
posledné dva koláčiky pre oči tak krásne..poet by vedel napísať o nich oslavné básne..
ganache poznám..rada mám..možno by stačilo bez salka..
želám dalšie úspechy..:-)
kejtuska5
dakujem :D potesilo, ano urcite by stacilo aj bez salka, ale skusila som :)
kukulienka71
ganache poznám, v takomto pomere skôr na polevu. Na plnku 2:1, alebo pridať maslo, alebo po vychladnutí našľahať, aby to nebolo moc tekuté. Musím to vyskúšať, akú to má v tomto pomere konzistenciu:-)