Čokoládové srdiečko

Autor receptu: kejtuska5

Túto tortičku som pripravovala pre kamarátovu maminu k 50-tke. Musím upozorniť, že sa jedná o veľmi kalorický zákusok, no odhliadnuc od toho, mala tortička neskutočný úspech :) Tak neváhajte a vyskúšajte ;)

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto / okrem vajíčok a múky/ spolu roztopíme. Ked je zmes vlažná, zmixujeme do nej vajíčka a postupne múku.
  2. Takto pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Ja som volila srdiečko o priemeru 25x 26 cm. Dáme zapiecť do rúry na 180 st. Cesto kontrolujeme pomocou napichovátka
  3. Plnku č.1 som si pripravila roztopením čokolády v smotane na šľahanie. Takto pripravenú plnku vložíme do chladničky najlepšie na noc.
  4. Plnku č.2- Salko si klasicky uvaríme podľa návodu deň vopred a necháme dobre vychladnúť
  5. Korpus po vychladnutí prerežeme na dve polovice. Polovicu srdiečka potrieme pripraveným Salkom a následne čokoládovým krémom. Časť čokoládového krému som si nechala na potretie tortičky.
  6. Na plnku uložíme druhý korpus a zvyšným krémom potrieme srdiečko zboku a zhora
  7. Nakoniec som srdiečko dozdobila čokoládovými vločkami a ľubovoľným ovocím- ktoré túto mega kalorickú čokoládovú príchuť troška osviežilo :)
  8. Dobrú chuť všetkým :)