Čokoládové srdiečko
Autor receptu: kejtuska5
Túto tortičku som pripravovala pre kamarátovu maminu k 50-tke. Musím upozorniť, že sa jedná o veľmi kalorický zákusok, no odhliadnuc od toho, mala tortička neskutočný úspech :) Tak neváhajte a vyskúšajte ;)
10 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto / okrem vajíčok a múky/ spolu roztopíme. Ked je zmes vlažná, zmixujeme do nej vajíčka a postupne múku.
- Takto pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Ja som volila srdiečko o priemeru 25x 26 cm. Dáme zapiecť do rúry na 180 st. Cesto kontrolujeme pomocou napichovátka
- Plnku č.1 som si pripravila roztopením čokolády v smotane na šľahanie. Takto pripravenú plnku vložíme do chladničky najlepšie na noc.
- Plnku č.2- Salko si klasicky uvaríme podľa návodu deň vopred a necháme dobre vychladnúť
- Korpus po vychladnutí prerežeme na dve polovice. Polovicu srdiečka potrieme pripraveným Salkom a následne čokoládovým krémom. Časť čokoládového krému som si nechala na potretie tortičky.
- Na plnku uložíme druhý korpus a zvyšným krémom potrieme srdiečko zboku a zhora
- Nakoniec som srdiečko dozdobila čokoládovými vločkami a ľubovoľným ovocím- ktoré túto mega kalorickú čokoládovú príchuť troška osviežilo :)
- Dobrú chuť všetkým :)