Čokoládové srdiečka

orchidea - fotkaorchidea, 23. novembra 2011
Čokoládové srdiečka
Foto: orchidea

Máme tu adventné obdobie a tak som si povedala, že upečiem niečo s nádychom blížiacich sa Vianoc... Recept som našla v knihe Zobraziť celý popisMáme tu adventné obdobie a tak som si povedala, že upečiem niečo s nádychom blížiacich sa Vianoc... Recept som našla v knihe Recepty zo života, mám ho už viackrát odskúšaný a srdiečka sú veľmi chutné, medové.

50 ks
porcií

Suroviny

400 g
120 g
60 g
160 g
2 ks
1 KL
1 KL
  -na polevu




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s práškovým cukrom, škoricou a sódou bikarbónou. Pridáme med, mäkkú Heru, rozšľahané vajíčka a spracujeme na hladké cesto. Cesto vložíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 20 minút do mrazničky, dobre čítate do mrazničky, nemusíte sa báť nezamrzne.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme srdiečka. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút do ružova.

  3. 3

    Vychladnuté srdiečka natrieme ľubovoľným lekrávrom a spájame po dve. Hotové namáčame v čokoládovej poleve, ktorú si urobíme z čokolády na varenie a Cery. Ľubovoľne ozdobíme.

  4. 4

    Čerstvé srdiečka sú chrumkavé ale zmäknú, ak stihnú a nezjedia sa skôr ako u nás. My máme radšej také chrumkavé.

Diskusia k receptu

danculka
Tak,v nedeľu bude svietiť prvá sviečka na adventnom venci,tak už môžeme aj vianočné dávať....super srdiečka...
tinca
robile som ich už sú skvelé, máš ich lákavé
dorisa
Pekné si napiekla, to bude zas krásnych inšpirácií na Vianoce, ďakujem.
ola111
Aké ich máš pekné,krásne naaranžované,srší z nich vianočná atmosféra...
cinkla
Tesim sa tolkym doporuceniam, idem vyskusat.
orchidea
ďakujem... pochvaly ma potešili
@akeber tie tvoje mám samozrejme tiež uložené a chystám sa ich piecť
janger
Ja este vobec nemam vianocnu naladu..Zda sa mi to este tak daleko! No ale veru cas uteka :-). Pekne srdiecka si narobila.
cica2
Evka, srdiečka sa ti nádherne vydarili a aj tie vianočné ozdoby si nádherné spravila, si velmi šikovná. Krásne foto!:)...už som to obdivovala na fb:)))
1973milacik
tak tieto srdiečka ma ozaj zaujali, máš ich peknučké a isto aj chutné, určite ich musím vyskúšať
tilau
robila som ich pred dvoma dnami, sú úžasné, piekla som ich len 6 minutiek a sú krásne mäkkučké, dakujem za výborný receptík. :D Pôvodne som mala recept na perníčky so salajkou, ale nemohla som ju nikde kúpiť, ale tieto perníčky ich úplne nahradia.
orchidea
@tilau - To som úprimne rada že srdiečka chutili ... a poradila si mi s pečením, ja som ich i piekla asi dlho tak preto boli tvrdšie, ale za pár dni zmäkli a boli výborné. Už som si aj poznačila k receptu tvoj čas pečenia. Ďakujem aj ja.
havino
krásne, ukážkové, nejak mi unikol tento super receptík, ale vdaka kopirujúcemu varecháčovi tvojho foto týchto krásnych plnených medovníčkov si ho ja môžem uložiť a odskúšať tento rok, práve takéto plnené hladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia