Foto: orchidea
Máme tu adventné obdobie a tak som si povedala, že upečiem niečo s nádychom blížiacich sa Vianoc... Recept som našla v knihe Zobraziť celý popisMáme tu adventné obdobie a tak som si povedala, že upečiem niečo s nádychom blížiacich sa Vianoc... Recept som našla v knihe Recepty zo života, mám ho už viackrát odskúšaný a srdiečka sú veľmi chutné, medové.
porcií
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškovým cukrom, škoricou a sódou bikarbónou. Pridáme med, mäkkú Heru, rozšľahané vajíčka a spracujeme na hladké cesto. Cesto vložíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 20 minút do mrazničky, dobre čítate do mrazničky, nemusíte sa báť nezamrzne.
- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme srdiečka. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút do ružova.
- 3
Vychladnuté srdiečka natrieme ľubovoľným lekrávrom a spájame po dve. Hotové namáčame v čokoládovej poleve, ktorú si urobíme z čokolády na varenie a Cery. Ľubovoľne ozdobíme.
- 4
Čerstvé srdiečka sú chrumkavé ale zmäknú, ak stihnú a nezjedia sa skôr ako u nás. My máme radšej také chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odporúčam.
@akeber tie tvoje mám samozrejme tiež uložené a chystám sa ich piecť