Foto: nathaliez
V mojom podaní buď XXL ravioli, alebo čokoládové pirohy :)
porcie
tepelná úprava
Suroviny
175 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 chuťovo neutrálny |
|
PLNKA: | |
175 g |
|
225 g |
|
1 ks |
|
1 PL strúhaný čerstvý |
|
Dekorácia: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Recept pochádza z mojej obľúbenej knihy, ktorú mi darovala moja kamarátka, taktiež chocoholička
-
2
Z múky, kakaa, práškového cukru, dvoch vajíčok a oleja si vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť 30 min.
-
3
Bielu čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Roztopenú ju necháme vychladnúť. Do vychladnutej čokolády si primiešame mascarpone, rozšľahané vajíčko a čerstvo nastrúhaný zázvor.
- 4
Nemusíte použiť práve takúto plnku. Môžete si zvoliť napr. prepasírované ovocie alebo puding. Takže.. trošku sme odbočili od témy. Cesto si rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme si dva pláty a naplníme. Ja bohužiaľ nemám formu na ravioli, tak preto sú moje "pirôžky také nepravidelné. Ale to nie je podstatné. Hlavne, že chutili úžasne. Naplnené necháme odstáť 30 min.
- 5
Medzitým si dáme variť vodu. Nezabúdame, že do vody nemáme dávať soľ!!! Možno trochu cukru. Varíme 4-5 min. Polejeme ľubovolnou polevou a servírujeme. Na ravioli som dostala chuť po prečítaní @Evusik http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-rezance-so-zmrzlinou-a-pistaciami-/24210-recept.html receptu :)
- 6
Počas varenia sme si odbehli von, keďže bolo krásne počasie
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Ďakujeme :)