Čokoládové ravioli

nathaliez - fotkanathaliez, 29. januára 2012
Čokoládové ravioli
Foto: nathaliez

V mojom podaní buď XXL ravioli, alebo čokoládové pirohy :)

3
porcie
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

175 g
4 PL
2 PL
2 ks
1 chuťovo neutrálny
PLNKA:
175 g
225 g
1 ks
1 PL strúhaný čerstvý
Dekorácia:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Recept pochádza z mojej obľúbenej knihy, ktorú mi darovala moja kamarátka, taktiež chocoholička

    Čokoládové ravioli - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, kakaa, práškového cukru, dvoch vajíčok a oleja si vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť 30 min.

    Čokoládové ravioli - obrázok 2
  3. 3

    Bielu čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Roztopenú ju necháme vychladnúť. Do vychladnutej čokolády si primiešame mascarpone, rozšľahané vajíčko a čerstvo nastrúhaný zázvor.

  4. 4

    Nemusíte použiť práve takúto plnku. Môžete si zvoliť napr. prepasírované ovocie alebo puding. Takže.. trošku sme odbočili od témy. Cesto si rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme si dva pláty a naplníme. Ja bohužiaľ nemám formu na ravioli, tak preto sú moje "pirôžky také nepravidelné. Ale to nie je podstatné. Hlavne, že chutili úžasne. Naplnené necháme odstáť 30 min.

  5. 5

    Medzitým si dáme variť vodu. Nezabúdame, že do vody nemáme dávať soľ!!! Možno trochu cukru. Varíme 4-5 min. Polejeme ľubovolnou polevou a servírujeme. Na ravioli som dostala chuť po prečítaní @Evusik http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-rezance-so-zmrzlinou-a-pistaciami-/24210-recept.html receptu :)

  6. 6

    Počas varenia sme si odbehli von, keďže bolo krásne počasie

    Čokoládové ravioli - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Múčne jedlá, Na sladko, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
čokoládové pirohy -super receptík .... u vás je skutočne nádherne....krásny Puňťo :D
teda fakt je u vás krásne počasie,,, ravioli nemajú chybu.. paráda
tak, tá plnka vyzerá zaujímavo, maskarpone a zázvor, hmmm stojí to za vyskúšanie aj keď ja bielu čokoládu moc nemusím, ale to je môj problém.... zaujímavý recept a pekne sa ti podaril..... a havino je krásny :-)