Čokoládové pokušenie s jahodami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

12 ks
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (s priemerom asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.
  2. Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút
  3. Muffiny necháme vo forme vychladnúť.
  4. Na ozdobenie nakrájame očistené jahody na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.
  5. <b>Tip:</b> Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou. Luxusné...