Čokoládové muffinky bezlepkové
Foto: novalim
Aj v obyčajný deň sa môžete potešiť neobyčajnou dobrotkou. Čokoládovým bezlepkovým muffinom so šľahačkou a ovocím neodolá snáď nikto. Ako dezert ku kávičke, po Zobraziť celý popisAj v obyčajný deň sa môžete potešiť neobyčajnou dobrotkou. Čokoládovým bezlepkovým muffinom so šľahačkou a ovocím neodolá snáď nikto. Ako dezert ku kávičke, po dobrom obede alebo ako malé prekvapenie na desiatu pre tých, ktorí žijú bez lepku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kakao. Pridáme rozšľahané vajce, cukor, olej, jogurt a vymiešame gumenou varechou do hladkého redšieho cesta.
- 2
Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne ich naplníme cestom (cesto je lepkavejšie, dobrým pomocníkom je zmrzlinová vyklápacia naberačka).
- 3
Pečieme v rúre na strednej priečke na 180 °C približne 25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajla, ktorú zapichneme do cesta, zostane suchá. Necháme ich vychladnúť a až potom vyberáme z plechu.
- 4
Na zdobenie použijeme hustý grécky jogurt zmiešaný s vanilínovým cukrom, posypeme hoblinkami čokolády a na vrch dáme jahodu.
Tiež čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to komerčný recept a tým zo zásady nedôverujem. Osobne mi je ľúto že si sa sklamala a práca aj peniaze vyšli navnivoč.