Bezlepkové čokoládové muffiny
Bezlepkové čokoládové muffiny

Čokoládové muffinky bezlepkové

novalim - fotkanovalim, 29. októbra 2018. Komerčný recept.
Čokoládové muffinky bezlepkové
Foto: novalim

Aj v obyčajný deň sa môžete potešiť neobyčajnou dobrotkou. Čokoládovým bezlepkovým muffinom so šľahačkou a ovocím neodolá snáď nikto. Ako dezert ku kávičke, po Zobraziť celý popisAj v obyčajný deň sa môžete potešiť neobyčajnou dobrotkou. Čokoládovým bezlepkovým muffinom so šľahačkou a ovocím neodolá snáď nikto. Ako dezert ku kávičke, po dobrom obede alebo ako malé prekvapenie na desiatu pre tých, ktorí žijú bez lepku.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
2,5 bal.
0,5 ČL
2 PL
1 ks
80 ml
250 g
Na ozdobenie:
 (alebo iné ovocie)
 hustý
1 bal.




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kakao. Pridáme rozšľahané vajce, cukor, olej, jogurt a vymiešame gumenou varechou do hladkého redšieho cesta.

  2. 2

    Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne ich naplníme cestom (cesto je lepkavejšie, dobrým pomocníkom je zmrzlinová vyklápacia naberačka).

  3. 3

    Pečieme v rúre na strednej priečke na 180 °C približne 25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajla, ktorú zapichneme do cesta, zostane suchá. Necháme ich vychladnúť a až potom vyberáme z plechu.

  4. 4

    Na zdobenie použijeme hustý grécky jogurt zmiešaný s vanilínovým cukrom, posypeme hoblinkami čokolády a na vrch dáme jahodu.

Diskusia k receptu

sashan
Na to pomerne malé množstvo múky sa mi zdá veľa 2 a pol balíku PDP + sóda bicarbona.
mary21
Tento recept je úplne zlý. To množstvo prášku do pečiva je blbosť, medzi surovinami nie je uvedený cukor, ale v postupe už áno. Cesto je neskutočne husté, musela som dať ešte jedno vajíčko a viac jogurtu. A ani chuť nie je ktovie čo. Neodporúčam, ak nechcete plytvať drahú bezlepkovú múku :(
2x zolik a haji
zolik
@mary21 (19.3.2022 17:36)
Je to komerčný recept a tým zo zásady nedôverujem. Osobne mi je ľúto že si sa sklamala a práca aj peniaze vyšli navnivoč.

1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia