Bezlepkové čokoládové muffiny

Čokoládové muffinky bezlepkové

Autor receptu: novalim

Aj v obyčajný deň sa môžete potešiť neobyčajnou dobrotkou. Čokoládovým bezlepkovým muffinom so šľahačkou a ovocím neodolá snáď nikto. Ako dezert ku kávičke, po dobrom obede alebo ako malé prekvapenie na desiatu pre tých, ktorí žijú bez lepku.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kakao. Pridáme rozšľahané vajce, cukor, olej, jogurt a vymiešame gumenou varechou do hladkého redšieho cesta.
  2. Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne ich naplníme cestom (cesto je lepkavejšie, dobrým pomocníkom je zmrzlinová vyklápacia naberačka).
  3. Pečieme v rúre na strednej priečke na 180 °C približne 25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajla, ktorú zapichneme do cesta, zostane suchá. Necháme ich vychladnúť a až potom vyberáme z plechu.
  4. Na zdobenie použijeme hustý grécky jogurt zmiešaný s vanilínovým cukrom, posypeme hoblinkami čokolády a na vrch dáme jahodu.