Čokoládové guľky

Čokoládové guľôčky s rumom

Autor receptu: redakcia

Zvyšky sušienok, upečeného korpusu alebo rozmrvené drobné pečivo. To všetko nájde uplatnenie v týchto nepečených guľkách.

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky alebo korpus rozdrvíme do misky a zmiešame s rumom. Primiešame kakao a práškový cukor.
  2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnú čokoládu primiešame k sušienkovej zmesi a vymiešame kompaktnú vláčnu hmotu. Ak je zmes príliš suchá, opatrne pridáme trochu pomarančovej šťavy.
  3. Z hmoty vytvarujeme rukami guľôčky. Guľôčky namáčame v rozpustenej bielej alebo tmavej čokoláde a obalíme v kakau, najemno nasekaných orechoch alebo kokosových vločkách.