Čokoládové fondue (fotorecept)
Autor receptu: andys
Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce som ju
dostala. Odvtedy je častou súčasťou našich večerov fondue - syrové skôr pre väčších,
čokoládové pre menších stravníkov. Dnes vám ponúkam jeden z čokoládových receptov.
Postup
- Táto časť prípravy prebieha na bežnom šporáku: maslo v nádobe na fondue roztopíme, pridám mlieko, práškový cukor a kakao. Miešame do zhustnutia. Na záver pridáme štamperlík pepermintového (alebo iného) likéru.
- Ideálne je, keď túto časť prípravy zveríme nejakému sparring partnerovi, kým pripravujeme čokoládovú masu: ovocie očistíme a nakrájame na väčšie kúsky (okrem manga, hrozna a banánov je ideálne aj kyslasté kivi, pomaranče, mandarínky či jablká, fantázii sa medze nekladú). Pripravíme na tanier.
- Na stôl pripravíme horák, ktorý je súčasťou setu na fondue. Ja kvôli bezpečnosti používam ako podložku obkladačku. Horák nastavíme na najnižší plameň, aby sa čokoláda veľmi nepripaľovala.
- Fondue je pripravené, môžeme sa doň pustiť. Okrem toho, že strávime pekný večer či deň v kruhu rodiny, je to celkom dobrý spôsob, ako donútiť deti zjesť väčšie množstvo ovocia ;) Dobrú chuť :)