Čokoládové fondue (fotorecept)

Autor receptu: andys

Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce som ju dostala. Odvtedy je častou súčasťou našich večerov fondue - syrové skôr pre väčších, čokoládové pre menších stravníkov. Dnes vám ponúkam jeden z čokoládových receptov.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Táto časť prípravy prebieha na bežnom šporáku: maslo v nádobe na fondue roztopíme, pridám mlieko, práškový cukor a kakao. Miešame do zhustnutia. Na záver pridáme štamperlík pepermintového (alebo iného) likéru.
  2. Ideálne je, keď túto časť prípravy zveríme nejakému sparring partnerovi, kým pripravujeme čokoládovú masu: ovocie očistíme a nakrájame na väčšie kúsky (okrem manga, hrozna a banánov je ideálne aj kyslasté kivi, pomaranče, mandarínky či jablká, fantázii sa medze nekladú). Pripravíme na tanier.
  3. Na stôl pripravíme horák, ktorý je súčasťou setu na fondue. Ja kvôli bezpečnosti používam ako podložku obkladačku. Horák nastavíme na najnižší plameň, aby sa čokoláda veľmi nepripaľovala.
  4. Fondue je pripravené, môžeme sa doň pustiť. Okrem toho, že strávime pekný večer či deň v kruhu rodiny, je to celkom dobrý spôsob, ako donútiť deti zjesť väčšie množstvo ovocia ;) Dobrú chuť :)