Čokoládové cookies s orieškami kešu
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
1 - 2 čl (alebo čierne) |
|
1 bal |
|
200 g (alebo margarín) |
|
120 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 zarovnaná čl |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta nasekáme kešu oriešky a čokoládu na malé kúsky, z každého odložíme bokom 1 – 2 polievkové lyžice na ozdobu. Korenie rozdrvíme váľkom na menšie kúsky. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť.
- 2
Maslo alebo margarín vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame cukor a vajce a rozpustenú polevu. Múku zmiešame s kypriacom práškom do pečiva a na dvakrát zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni do cesta. Nakoniec pridáme nasekané oriešky, nasekanú čokoládu a rozdrvené korenie a krátko premiešame.
- 3
Dva plechy na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Dvoma kávovými lyžičkami ukladáme na plechy kúsok od seba kôpky s veľkosťou vlašského orecha. Povrch posypeme sekanými orieškami a čokoládou. Vložíme postupne (v prípade teplovzdušnej rúry naraz) do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 15 minút
- 4
Plechy vyberieme z rúry a položíme na kuchynskú mriežku. Cookies necháme na plechu vychladnúť.
Tiež Čokoládové cookies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu