Čokoládové cookies

Čokoládové cookies s orieškami kešu

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

60 ks
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta nasekáme kešu oriešky a čokoládu na malé kúsky, z každého odložíme bokom 1 – 2 polievkové lyžice na ozdobu. Korenie rozdrvíme váľkom na menšie kúsky. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť.
  2. Maslo alebo margarín vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame cukor a vajce a rozpustenú polevu. Múku zmiešame s kypriacom práškom do pečiva a na dvakrát zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni do cesta. Nakoniec pridáme nasekané oriešky, nasekanú čokoládu a rozdrvené korenie a krátko premiešame.
  3. Dva plechy na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Dvoma kávovými lyžičkami ukladáme na plechy kúsok od seba kôpky s veľkosťou vlašského orecha. Povrch posypeme sekanými orieškami a čokoládou. Vložíme postupne (v prípade teplovzdušnej rúry naraz) do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 15 minút
  4. Plechy vyberieme z rúry a položíme na kuchynskú mriežku. Cookies necháme na plechu vychladnúť.