Čokoládové guľky
Čokoládové cake pops s lieskovými orechmi
Autor receptu: redakcia
25 porcií |
40 minút príprava |
Postup- Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej
formy s rozmermi 20 x 20 cm vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme 20 minút pri 180 °C.
- Po vychladnutí upečené cesto rozdrvíme v mixéri. Mrvenicu dáme
do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichujeme na papierové
paličky. Dáme asi na hodinu stuhnúť do chladničky.
- Zdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať, a keď
čokoláda trochu zatuhne, guľky obalíme v podrvených lieskových orieškoch.
|