Čokoládové guľky

Čokoládové cake pops s lieskovými orechmi

Autor receptu: redakcia

25
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy s rozmermi 20 x 20 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
  2. Po vychladnutí upečené cesto rozdrvíme v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichujeme na papierové paličky. Dáme asi na hodinu stuhnúť do chladničky.
  3. Zdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať, a keď čokoláda trochu zatuhne, guľky obalíme v podrvených lieskových orieškoch.