Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládové bezlepkové „brownies“ s lieskovcami

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 13. novembra 2019
Čokoládové bezlepkové „brownies“ s lieskovcami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2 ks
4 ks zrelé mäkké
200 g
200 g
240 g
120 g
2 PL holandské

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lieskové oriešky nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Nad vodným kúpeľom v miske rozpustíme maslo, čokoládu a med. Banán spolu s avokádom najemno rozmixujeme, pridáme kakao, nasekané lieskové oriešky, vanilkovú arómu a rozpustenú čokoládu s maslom a medom. Všetko spolu dôkladne premiešame.

  2. 2

    Zmes vlejeme do formy (odporúčaná výška 1,5–2 cm) a dáme na hodinu do mrazničky. Pred naliatím zmesi je vhodné formu vystlať papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou. Dezert sa potom lepšie vyklápa z formy.

  3. 3

    Po hodine vyberieme, vyklopíme na dosku a nakrájame na štvorce. Uchovávame v chladničke.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: