Čokoládová torta s kokosovým srdcom
Autor receptu: marianna76
Recept som našla na talianskom webe. Je krásne čokoládovo - snehová a zapáčil sa mi i ten názov, keď som to doslovne preložila.
20 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- suroviny, vajíčka mohli byť aj väčšie, ale naše sliepky sú ešte mladučké... je to také s . ale odporúčala by som veľkosť M
- zmiešame cukor, žĺtka, tuk
- môžeme si v miske vopred nachystať zmes na kokosovú hmotu
- smotanu som vážila, miešala som to najprv lyžicou a potom som postláčala rukou
- k vajíčkam vymiešaným som pridala ostatné suroviny, vyšľahala som sneh
- sneh som pridávala nakoniec postupne
- zmes vyzerala takto krásne
- polovicu cesta som dala do nízkej okrúhlej formy na pečiaci papier, navrstvila som kokosovú zmes a opatrne som ju pozakrývala ostatným cestom
- takto nachystané som vložila do rozohriatej rúry 175-180 stupňov. Piekla som 45 min. Možno by stačilo i 35 - 40 minút. Nabudúce vyskúšam.
- po upečení som nechala cez pol hodiny vychladnúť
- pocukrujeme
- v reze