Čokoládová torta s kokosovým srdcom

Autor receptu: marianna76

Recept som našla na talianskom webe. Je krásne čokoládovo - snehová a zapáčil sa mi i ten názov, keď som to doslovne preložila.

20 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. suroviny, vajíčka mohli byť aj väčšie, ale naše sliepky sú ešte mladučké... je to také s . ale odporúčala by som veľkosť M
  2. zmiešame cukor, žĺtka, tuk
  3. môžeme si v miske vopred nachystať zmes na kokosovú hmotu
  4. smotanu som vážila, miešala som to najprv lyžicou a potom som postláčala rukou
  5. k vajíčkam vymiešaným som pridala ostatné suroviny, vyšľahala som sneh
  6. sneh som pridávala nakoniec postupne
  7. zmes vyzerala takto krásne
  8. polovicu cesta som dala do nízkej okrúhlej formy na pečiaci papier, navrstvila som kokosovú zmes a opatrne som ju pozakrývala ostatným cestom
  9. takto nachystané som vložila do rozohriatej rúry 175-180 stupňov. Piekla som 45 min. Možno by stačilo i 35 - 40 minút. Nabudúce vyskúšam.
  10. po upečení som nechala cez pol hodiny vychladnúť
  11. pocukrujeme
  12. v reze