Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta s kokosom

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 3. mája 2017
Čokoládová torta s kokosom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3 PL
1/2 hrnčeka
3 PL
3 PL (alebo roztopené maslo)
400 ml (z plechovky)
220 g (nasekaná)
1/2 ČL
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastíme tortovú formu s priemerom 22 cm. V stredne veľkej miske zmiešame kokos, ryžovú múku, 3 PL cukru, olej alebo maslo. Dôkladne premiešame.

  2. 2

    Cesto vtlačíme na dno formy a pečieme 10 minút alebo kým nezačnú okraje hnednúť. Vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým v stredne veľkom hrnci na strednom ohni zohrejeme kokosové mlieko a keď začne vrieť, odstavíme ho zo sporáka a pridáme čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Primiešame vanilku, mandľový extrakt a pol hrnčeka cukru. Miešame, až kým krém nebude jednoliaty. Potom ho vylejeme na kokosový korpus. Necháme schladiť, až kým úplne nestuhne (aspoň hodinu).

Diskusia k receptu