Čokoládová torta s kokosom
Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 3. mája 2017
z Pekárne Harmónia v Modre, 3. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
3 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
3 PL (alebo roztopené maslo) |
|
400 ml (z plechovky) |
|
220 g (nasekaná) |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastíme tortovú formu s priemerom 22 cm. V stredne veľkej miske zmiešame kokos, ryžovú múku, 3 PL cukru, olej alebo maslo. Dôkladne premiešame.
- 2
Cesto vtlačíme na dno formy a pečieme 10 minút alebo kým nezačnú okraje hnednúť. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým v stredne veľkom hrnci na strednom ohni zohrejeme kokosové mlieko a keď začne vrieť, odstavíme ho zo sporáka a pridáme čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Primiešame vanilku, mandľový extrakt a pol hrnčeka cukru. Miešame, až kým krém nebude jednoliaty. Potom ho vylejeme na kokosový korpus. Necháme schladiť, až kým úplne nestuhne (aspoň hodinu).
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu