Čokoládová torta

Čokoládová torta s kokosom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastíme tortovú formu s priemerom 22 cm. V stredne veľkej miske zmiešame kokos, ryžovú múku, 3 PL cukru, olej alebo maslo. Dôkladne premiešame.
  2. Cesto vtlačíme na dno formy a pečieme 10 minút alebo kým nezačnú okraje hnednúť. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým v stredne veľkom hrnci na strednom ohni zohrejeme kokosové mlieko a keď začne vrieť, odstavíme ho zo sporáka a pridáme čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Primiešame vanilku, mandľový extrakt a pol hrnčeka cukru. Miešame, až kým krém nebude jednoliaty. Potom ho vylejeme na kokosový korpus. Necháme schladiť, až kým úplne nestuhne (aspoň hodinu).