Čokoládová torta
Čokoládová torta s kokosom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C. Vymastíme tortovú
formu s priemerom 22 cm. V stredne veľkej
miske zmiešame kokos, ryžovú múku, 3 PL cukru,
olej alebo maslo. Dôkladne premiešame.
- Cesto vtlačíme na dno formy a pečieme
10 minút alebo kým nezačnú okraje hnednúť.
Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Medzitým v stredne veľkom hrnci na strednom
ohni zohrejeme kokosové mlieko a keď začne
vrieť, odstavíme ho zo sporáka a pridáme čokoládu.
Miešame, až kým sa čokoláda neroztopí.
Primiešame vanilku, mandľový extrakt a pol hrnčeka
cukru. Miešame, až kým krém nebude jednoliaty.
Potom ho vylejeme na kokosový korpus.
Necháme schladiť, až kým úplne nestuhne
(aspoň hodinu).
|