Foto: darina57
Suroviny
12 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
12 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL pomleté |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
40 dk |
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
2x250 g |
|
18 dk |
|
1/2 l |
|
2 bal. |
|
10 dk |
|
1 ks |
|
20 dk |
|
Postup
-
1
Z hore uvedených surovín si upečieme dva korpusy..jeden bude kakaový a druhý orechový...nebudem písať ako sa to pečie ..každá má ten svoj určite odskúšaný..
- 2
plnku č.1 si urobíme deň dopredu a to tak, že si dáme uvariť pol litra šlahačky /ja používam rastlinnú)..a do toho dáme 40 dk čokolády ..jednu minutku povarím a odložím do druhého dňa..potom už len vyšlahám..a máme výbornú parízsku šlahačku...plnku č:2..si najprv uvarím puding a do horúceho pridám bielu čokoládu..nechám rozpustiť..dáme vychladiť..vymiešame si maslo s cukrom a spojíme s pudingom ...
- 3
tortu poprekrájame a plníme ..ja každý plát kropím rumom..potom dávam džem a plnku...nakoniec som tortičku obmazala bielou plnkou..a dala vychladiť..čokontransfér/je to folia na ktorú sa vyleje čokoláda pozor nie horúca..a priloží sa okolo celej tortičky...a nechá sa zaschnúť..vrch som ozdobila čokoládou..a prizdobila krémom..každý podľa vlastnej fantázie...ak niečo nebude jasné rada odpoviem...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu