Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 19. októbra 2015

Nečakajte nejakú nadýchanú piškótu, je to skôr také podobné brownies, zhotovené pre dcéru k meninám, kedže sa snaží vyhýbať múke a hromade cukru, možno Zobraziť celý popisNečakajte nejakú nadýchanú piškótu, je to skôr také podobné brownies, zhotovené pre dcéru k meninám, kedže sa snaží vyhýbať múke a hromade cukru, možno niekomu príde vhod aj táto verzia a čokoláda jemne šmrcnutá chilli je delikatesa :)

30 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
225 g
200 g
6 ks
100 g
2 lyžičky
120 g
1 lyžica
1 - 1,5 lyžičky
štipka
Čokoládový krém:
100 g
50 g
250 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé a kľudne aj deň vopred si zohrejte smotanu, tesne pred zovretím do nej nalámte čokoládu a miešajte kým sa nespojí v hladký krém. Odložte do chladu minimálne na 5 hodín. Čokoládu, ktorá ide do cesta nechajte rozpustiť nad parou a vmiešajte do nej zmäknuté maslo, nechajte vychladnúť. Radšej použite kvalitnejšiu čokoládu, na výsledku sa to prejaví.

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zomelieme si na jemno mandle aj cukor. Žĺtka oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme zomletý cukor, alebo použijete práškový biely a vyšľaháme ich do penista. S bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli tuhý sneh a vmiešame doň dve lyžičky vanilkového cukru.

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do žĺtkovej peny vmiešame vychladnutú čokoládu s maslom, pridáme škoricu, údené chilli a pomleté mandle. Nakoniec opatrne vmiešame sneh s bielkov.

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno okrúhlej formy s priemerom 26 cm dáme papier na pečenie, boky vymastíme a nalejeme cesto, ktoré vložíme do vyhriatej rúry na 170-175 stupňov na 35-40 minút, po upečení ho nechajte asi 10 minút vo forme a potom vybrať a nechať úplne vychladnúť.

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladenú čokoládu so smotanou vyšľaháme a pridáme mascarpone, ak sa Vám žiada pridajte práškový cukor, nám to bolo sladké dosť. Tortový korpus prekrojíme a natrieme polovicou krému

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme vrch a natrieme plnkou aj boky, prípadne ozdobíme. To nie je moja silná stránka, tak to dopadlo nejako takto :)

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Torta je ako píšem na začiatku taká vlhká, možno keby ste pridali PDP tak by bola piškótovejšia, nie je veľmi sladká, ale super v nej vyznie to chilli spolu s dobrou horkou čokoládou, ak sa Vám žiada cukru pridajte, chilli uberte :) Budem rada ak pre niekoho bude recept inšpiráciou. Podobný recept som čítala na Hobbymánii.

    Čokoládová torta s čokoládovým krémom a údeným chilli (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

katka78
5* verím, že je výborná. Keď čokoládovú, tak presne takúto "hutnú" mám radšej ako piškótovú, mám rada tú konzistenciu. Ku kávičke ako stvorená, alebo aj trošku kávy do nej :-) Verím, že dcérka mala radosť. Fotka krásna ako vždy.
tiginko
ja z teba normálne odpadnem: neskutočná, úplne dokonalá fotka, perfektné suroviny a že ÚDENÉ chilli! No mám pocit, že sa sa nám tu rodí varešková umelkyňa. Všetka česť @Zuzanka
afataga
jeskove oci, preco ja nie som tvoja dcera? :-), o cokolade s chilli ja viem svoje, delikatesa
frezia68
Hneď som dala 5* a možná niekedy aj upečiem,( hoci údené chilli je pre mňa veľká neznáma ) lebo aspoň jeden kúsok by som hneď okoštovala :-) .Ak sú aktuálne meniny,tak všetko najlepšie :-)
babav
Krasne prezentovany 5*>> recept .Tento si nenecham ujst , ukladam do KK na cestne miesto. Nedavno som obdivovala recept na cokoladove bownies s ciernym korenim , ale chili korenie sa mi pozdava este lepsie , staci ochutnat horku chili cokoladu ....okrem fajnovej chuti ma udajne aj pozitivne ucinky na zdravie ,ak to neprezenieme s mnozstvom :-).
zuzanka1367
@katka78 presne také je to cesto, hutné, taký skvelý recept s kávou aj s lógrom :) tu má @afataga ,@izabellka929 za dcéru ďakujem, nezbednícke dni sa mi páčia, mávam ich často, @tiginko ja sa červenám ako tie hviezdy :) to údené je fakt dobré! @afataga ja sa podelím aj bez príbuzenského vzťahu :) @frezia68 chuť je veľmi príjemná určite niekde na trhoch natrafíš na údené chilli a potom to príde. @terinka55 vďaka ,@babav teším sa ak odskúšaš, tak ako píšeš okrem pôžitku aj úžitok :) ,@andys ďakujem ,@marianne chutilo to výborne, potešili ste ma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia