Čokoládová torta bez lepku s čučoriedkami
Foto: novalim
Príležitostí na oslavu máme každý určite veľa. Ak oslavuje bezlepkáč, niekedy je to trochu komplikované s prípravou krásnej torty, ale s našimi bezlepkovými múkami Zobraziť celý popisPríležitostí na oslavu máme každý určite veľa. Ak oslavuje bezlepkáč, niekedy je to trochu komplikované s prípravou krásnej torty, ale s našimi bezlepkovými múkami a receptami si ľahko poradíte, aj keď máte s pečením menej skúseností. Ak sa práve chystáte piecť bezlepkovú tortu, možno sa vám zapáči práve naša čokoládová torta bez lepku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme nad parou a necháme ju vychladnúť.
- 2
Celé vajcia šľaháme do tuhej bledej peny, potom k nim pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Pomaly, za slabého miešania pridávame olej.
- 3
Keď sa všetky suroviny spoja do jednoliatej zmesi, prisypeme postupne bábovkové zmesi a gumenou varechou ich vmiešame.
- 4
Nalejeme do tortovej formy, ktorú sme potreli tukom a vysypali múkou (alebo vystlali papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 40 minút. Špajlou odskúšame, či je torta prepečená aj vo vnútri. Necháme ju vychladnúť.
- 5
Na plnku uvaríme puding podľa návodu na obale, ešte do teplého pudingu nalámeme čokoládu a rozmiešame, kým sa neroztopí. Po vychladnutí do pudingovo-čokoládovej zmesi vmiešame mixérom čerstvý syr.
- 6
Vychladnutú tortu rozrežeme pozdĺžne, obe polovice z vnútornej strany potrieme čučoriedkovým lekvárom (môžeme ho rozriediť teplou vodou na sirup), na spodnú polovicu korpusu natrieme asi polovicu krému, na ten poukladáme čučoriedky a prikryjeme druhou polovicou korpusu.
- 7
Zvyšný krém porozotierame po povrchu a po boku torty. Vrch torty ozdobíme čučoriedkami.
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu