Čokoládová torta bez lepku s čučoriedkami

novalim - fotkaNovalim, 28. júla 2018 9:01. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Čokoládová torta bez lepku s čučoriedkamiFoto: novalim

Príležitostí na oslavu máme každý určite veľa. Ak oslavuje bezlepkáč, niekedy je to trochu komplikované s prípravou krásnej torty, ale s našimi bezlepkovými múkami a receptami si ľahko poradíte, aj keď máte s pečením menej skúseností. Ak sa práve chystáte piecť bezlepkovú tortu, možno sa vám zapáči práve naša čokoládová torta bez lepku.

12
porcií
45 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Čokoládu roztopíme nad parou a necháme ju vychladnúť.

  2. 2

    Celé vajcia šľaháme do tuhej bledej peny, potom k nim pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Pomaly, za slabého miešania pridávame olej.

  3. 3

    Keď sa všetky suroviny spoja do jednoliatej zmesi, prisypeme postupne bábovkové zmesi a gumenou varechou ich vmiešame.

  4. 4

    Nalejeme do tortovej formy, ktorú sme potreli tukom a vysypali múkou (alebo vystlali papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 40 minút. Špajlou odskúšame, či je torta prepečená aj vo vnútri. Necháme ju vychladnúť.

  5. 5

    Na plnku uvaríme puding podľa návodu na obale, ešte do teplého pudingu nalámeme čokoládu a rozmiešame, kým sa neroztopí. Po vychladnutí do pudingovo-čokoládovej zmesi vmiešame mixérom čerstvý syr.

  6. 6

    Vychladnutú tortu rozrežeme pozdĺžne, obe polovice z vnútornej strany potrieme čučoriedkovým lekvárom (môžeme ho rozriediť teplou vodou na sirup), na spodnú polovicu korpusu natrieme asi polovicu krému, na ten poukladáme čučoriedky a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

  7. 7

    Zvyšný krém porozotierame po povrchu a po boku torty. Vrch torty ozdobíme čučoriedkami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist