Čokoládová torta bez lepku

Čokoládová torta bez lepku s čučoriedkami

Autor receptu: novalim

Príležitostí na oslavu máme každý určite veľa. Ak oslavuje bezlepkáč, niekedy je to trochu komplikované s prípravou krásnej torty, ale s našimi bezlepkovými múkami a receptami si ľahko poradíte, aj keď máte s pečením menej skúseností. Ak sa práve chystáte piecť bezlepkovú tortu, možno sa vám zapáči práve naša čokoládová torta bez lepku.

12
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme ju vychladnúť.
  2. Celé vajcia šľaháme do tuhej bledej peny, potom k nim pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Pomaly, za slabého miešania pridávame olej.
  3. Keď sa všetky suroviny spoja do jednoliatej zmesi, prisypeme postupne bábovkové zmesi a gumenou varechou ich vmiešame.
  4. Nalejeme do tortovej formy, ktorú sme potreli tukom a vysypali múkou (alebo vystlali papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 40 minút. Špajlou odskúšame, či je torta prepečená aj vo vnútri. Necháme ju vychladnúť.
  5. Na plnku uvaríme puding podľa návodu na obale, ešte do teplého pudingu nalámeme čokoládu a rozmiešame, kým sa neroztopí. Po vychladnutí do pudingovo-čokoládovej zmesi vmiešame mixérom čerstvý syr.
  6. Vychladnutú tortu rozrežeme pozdĺžne, obe polovice z vnútornej strany potrieme čučoriedkovým lekvárom (môžeme ho rozriediť teplou vodou na sirup), na spodnú polovicu korpusu natrieme asi polovicu krému, na ten poukladáme čučoriedky a prikryjeme druhou polovicou korpusu.
  7. Zvyšný krém porozotierame po povrchu a po boku torty. Vrch torty ozdobíme čučoriedkami.