Čokoládová roláda (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

S dcérou mávame čokoládové dni a vtedy vznikajú aj takéto recepty.

15
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny,
  2. za stáleho miešania prilejeme rozpustenú čokoládu (asi 3 PL si odložíme)
  3. striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov
  4. cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a rozotrieme, dáme piecť
  5. odloženú čokoládu rozotrieme na kúsok papiera na pečenie a dáme do chladničky
  6. po upečení ešte horúci plát aj s papierom stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
  7. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a prilejeme polovicu rozpustenej čokolády
  8. odstavíme a za častého miešania necháme vychladnúť
  9. maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom na krém
  10. pridáme zvyšok rozpustenej čokolády a došľaháme
  11. vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme džemom a krémom, necháme si aj na vonkajšiu stranu a zdobenie
  12. znova zrolujeme, už bez papiera na pečenie, natrieme aj z vonkajšej strany a posypeme kakaom, roládu preložíme na tácku a necháme stuhnúť v chladničke,
  13. z chladničky vyberieme stuhnutý plát čokolády a pokrčíme ho aj s papierom v rukách, tým sa nám poláme čokoláda, vysypeme do misky a tou dozdobíme roládu