Čokoládová roláda (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
S dcérou mávame čokoládové dni a vtedy vznikajú aj takéto recepty.
15 porcií |
45 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny,
- za stáleho miešania prilejeme rozpustenú čokoládu (asi 3 PL si odložíme)
- striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov
- cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a rozotrieme, dáme piecť
- odloženú čokoládu rozotrieme na kúsok papiera na pečenie a dáme do chladničky
- po upečení ešte horúci plát aj s papierom stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
- Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a prilejeme polovicu rozpustenej čokolády
- odstavíme a za častého miešania necháme vychladnúť
- maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom na krém
- pridáme zvyšok rozpustenej čokolády a došľaháme
- vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme džemom a krémom, necháme si aj na vonkajšiu stranu a zdobenie
- znova zrolujeme, už bez papiera na pečenie, natrieme aj z vonkajšej strany a posypeme kakaom, roládu preložíme na tácku a necháme stuhnúť v chladničke,
- z chladničky vyberieme stuhnutý plát čokolády a pokrčíme ho aj s papierom v rukách, tým sa nám poláme čokoláda, vysypeme do misky a tou dozdobíme roládu