Čokoládová pena s marinovanou slivkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
2 dni minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny a vmiešame do roztopenej čokolády a necháme jemne schladiť.
- Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a sneh z troch bielkov. Keď má čokoláda izbovú teplotu, pomaly vmiešame do nej sneh z bielkov a na záver vyšľahanú smotanu. Zmes necháme postáť v chladničke 24 hodín.
- Potom zo stuhnutej hmoty vykrajujeme lyžicou väčšie knedličky, ktoré poukladáme na tanier a ozdobíme granátovým jablkom, zrniečkami a sušenými marinovanými slivkami, ktoré sme marinovali v portskom víne 48 hodín.
|