Čokoládová pena s marinovanou slivkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
2 dni minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny a vmiešame do roztopenej čokolády a necháme jemne schladiť.
  2. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a sneh z troch bielkov. Keď má čokoláda izbovú teplotu, pomaly vmiešame do nej sneh z bielkov a na záver vyšľahanú smotanu. Zmes necháme postáť v chladničke 24 hodín.
  3. Potom zo stuhnutej hmoty vykrajujeme lyžicou väčšie knedličky, ktoré poukladáme na tanier a ozdobíme granátovým jablkom, zrniečkami a sušenými marinovanými slivkami, ktoré sme marinovali v portskom víne 48 hodín.