Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Jednotlivé druhy čokolády necháme
rozpustiť so smotanou v oddelených
hrncoch, pričom je potrebné zachovať
pomer šľahačky a čokolády (viď suroviny - mliečnu s 20 g smotany a horkú s 25 g smotany).
Nalejeme do formy postupne
za sebou. Nalejeme a necháme
vychladnúť prvú vrstvu.
Následne nalejeme ďalšiu a postup
opakujeme.
- Príprava pyré:
jablká uvaríme domäkka, rozmixujeme.
Podľa chuti pridáme cukor,
vanilkový struk (prip. vanilkový cukor) a šťavu z 2 citrónov - tak, aby sme zachovali
tuhú konzistenciu pyré.
- Ľadovú
terinu po stuhnutí nakrájame
na kúsky a ozdobíme jablkovým
pyré podľa fantázie.
- Náš tip:
Pri príprave tohto dezertu
treba použiť kvalitnú čokoládu
s vyšším percentuálnym
obsahom kakaa.
|