Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Postup

  1. Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď suroviny - mliečnu s 20 g smotany a horkú s 25 g smotany). Nalejeme do formy postupne za sebou. Nalejeme a necháme vychladnúť prvú vrstvu. Následne nalejeme ďalšiu a postup opakujeme.
  2. Príprava pyré: jablká uvaríme domäkka, rozmixujeme. Podľa chuti pridáme cukor, vanilkový struk (prip. vanilkový cukor) a šťavu z 2 citrónov - tak, aby sme zachovali tuhú konzistenciu pyré.
  3. Ľadovú terinu po stuhnutí nakrájame na kúsky a ozdobíme jablkovým pyré podľa fantázie.
  4. Náš tip: Pri príprave tohto dezertu treba použiť kvalitnú čokoládu s vyšším percentuálnym obsahom kakaa.