Citrónový tvaroháč à la cheesecake
Foto: skatulka
Tento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše obľúbené zákusky. Je rýchly a jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku fotogenickejšie podobu Zobraziť celý popisTento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše obľúbené zákusky. Je rýchly a jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku fotogenickejšie podobu a preniesť recept z modrého lístočka do elektronickej podoby.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Sušienky si rozmixujeme alebo podrvíme. Môžeme pridať 100 g roztopeného masla, ale ide to aj s vodou, stačia také 2-3 PL.
- 2
Hmotu vtlačíme do formy s priemerom 26 cm a predpečieme 10 minút na 180 °C.
- 3
Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme na 160 °C 60 minút. Je vhodné pod formu s cheesecakom vložiť plech s vodou a vytvoriť tzv. vodný kúpeľ.
- 4
Hotový cheesecake necháme vychladnúť a vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- 5
Následne naň rozotrieme pripravenú polevu z kyslej smotany a cukru a necháme odležať cez noc v chladničke. Ozdobíme podľa fantázie.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne za milé slová :) Áno tá voda je len taký tip, ak chce niekto ľahšiu verziu. Mne to na celkovej chuti neubralo. :)