« Naspäť na tento recept

Citrónový tvaroháč à la cheesecake verzia na vytlačenie

Tento citrónový cheesecake patrí už roky medzi naše obľúbené zákusky. Je rýchly a jednoduchý a konečne som sa rozhodla dať mu trošku fotogenickejšie podobu a preniesť recept z modrého lístočka do elektronickej podoby.

Autor receptu: skatulka

Postup receptu

Sušienky si rozmixujeme alebo podrvíme. Môžeme pridať 100 g roztopeného masla, ale ide to aj s vodou, stačia také 2-3 PL.

Hmotu vtlačíme do formy s priemerom 26 cm a predpečieme 10 minút na 180 °C.

Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme na 160 °C 60 minút. Je vhodné pod formu s cheesecakom vložiť plech s vodou a vytvoriť tzv. vodný kúpeľ.
Citrónový tvaroháč à la cheesecake - obrázok 3

Hotový cheesecake necháme vychladnúť a vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Citrónový tvaroháč à la cheesecake - obrázok 4

Následne naň rozotrieme pripravenú polevu z kyslej smotany a cukru a necháme odležať cez noc v chladničke. Ozdobíme podľa fantázie.
Citrónový tvaroháč à la cheesecake - obrázok 5

Suroviny




20
minút
príprava
70
minút
na 160 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist