Foto: valina
sú mierne kysle a tak pôsobia sviežo
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
10 ks surové |
|
150 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
PLNKA: | |
500 ml |
|
2 bal |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 lyžice |
|
250 g |
|
poleva: | |
250 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica horúca |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky cukru, kôru a šťavu z citróna vymiešame /kôru a šťavu lejeme na cukor, nie na žĺtky/. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne vsypeme múku zmiešanú so Solamylom. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy
- 2
Krém: v troške mlieka rozmiešame puding, vajce, cukor zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme rozpustený puding. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Heru vymiešame, pridáme citrónovú šťavu a pomaly vmiešame puding-
- 3
Nakoniec nalejeme a rozotrieme polevu. Poleva: všetky suroviny spolu dobre vymiešame /najlepšie mixérom/.
- 4
Na polevu môžeme urobiť s rozpustenej čokolády pásiku, ktoré popíšeme špáradlom ešte skôr ako poleva stuhne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu