Citrónové kokosky

mlsalka - fotkamlsalka, 3. decembra 2012
Citrónové kokosky
Foto: mlsalka

V pôvodnom recepte bolo namiesto medu 100g práškového cukru a namiesto citrónovej šťavy 2 PL rumu. Takto mi to ale viac chuti.

9
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 PL
100 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky uvaríme natvrdo a potom vymiešame s medom. Pridáme kokos a citrónovú šťavu. Komu sa nechce dlho miešať môže to jednoducho zmixovať za pár sekúnd. :)

  2. 2

    Hmotu natlačíme (silno) do formy na pralinky a dáme stuhnúť.

Diskusia k receptu

mlsalka
dakujem za upozornenie, povodne som chcela robit kavove, ale zmenila som to vo vyrobnom procese, lebo viac mam rada kokos a citron, len som to zabudla opravit v recepte ...
babulicka
tak tento receptik urcite vyskusam , vyzera byt jednoduchy a dobry
vini55
Práve som dokončil, asi som nanič pralinkovač, zle sa mi to spájalo, nakoniec som pridal medu, prehnal cez boženu /pomlel- nechcelo sa mi miešať.../ a už len čakám kedy trochu prituhnú. Ale pri vylizovaní to chutilo móóóć dobre. Ďakujem za recept.
jeka
Uložený,lebo je raz-dva hotový,a je tam kokos,ktrý ja milujem,dakujem za receptík.
mlsalka
@vini55 treba miešať/mixovať až kým ti nevznikne skoro-cesto, potom to musis natlacit do tych silikonovych pralinko-foriem, ale tak, aby sa ti potom dali aj vybrat bez rozpadania :-) mne po zatlaceni do foriem zatuhli asi do 0,5-1 hodinky
evanaaa
Také mierne kyselkavé, citrónové s kokosom musia byť skvelé. A keby sa obliali čokoládou - aj dve vrstvy, boli by pralinky s citrónokokosovou plnkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia