Citrónová torta

ritus562 - bez fotkyritus562, 4. februára 2011
Citrónová torta
Foto: ritus562

Je to tradičná citrónová torta. Recept som dostala od starej mamy ešte pred troma rokmi. Táto torta je moja najobľúbenejšia, je veľmi chutná. Zobraziť celý popisJe to tradičná citrónová torta. Recept som dostala od starej mamy ešte pred troma rokmi. Táto torta je moja najobľúbenejšia, je veľmi chutná. Už tretí rok, skoro každý člen mojej rodiny, na svoje narodeniny odo mňa dostane túto fantastickú tortu. A je veľmi obľúbená medzi mojimi príbuzními.

8
porcií
1 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
4 kus
10 polievková lyžica
300 g
1 balík
250 g
Plnka:
5 polievková lyžica
3 polievková lyžica
3 dl
325 g
1,5 kus citrónu




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s vodou, s cukrom, pridáme citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom primiešame múku s práškom do pečiva a pridáme bielky. Cesto vložíme do vymastenej tortovej formy (môžeme použiť aj papier na pečenie) a pomaly pečieme, približne 20-25 minút. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti.

  2. 2

    Plnka: Múku, cukor a mlieko za stáleho miešania uvaríme. To trvá asi 5 minút. Potom to necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom. Primiešame tú uvarenú masu a máme hotový krém. Potom ním plníme tortu.

Diskusia k receptu

julica
vyzerá veľmi chutne, prosím, šťava z citróna ide kedy do plnky?
andys
Je krásna a isto aj chutná. Pridávam si ju do KK :)
klaura
citrónová = svieža ... také mám veľmi rada, ukladám a najbližšie upečiem členovi rodiny ... :)
piczur
super, teraz bude mať môj meniny tak mu ju upečiem, ukladám, vytlačím, nabieham do obchodu dokúpiť citróny a pečiem, ďakujem za typ.
marienka44
@Ritus562 , som sklamana z receptu, lebo citrony sa nepouzili, jedine kora. Tú dostat v sacku susenu. :-) Preco nie je torta naplnena citr. kremom? Aj taky existuje. Od coho je krém zltej farby? Od nejakeho farbiva? Tie esicka na vrchu torty su asi zo sprejovej slahacky a placky z citr. kory, ale to nie je jedlé predsa /treba dokladne umyt/.:-(
cica2
Krásna tortička! Ja som nedávno piekla čokoládovo pomarančovú.... a rada vyskúšam aj tvoju ;-)....a vitaj na vareche :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia