Foto: ritus562
Je to tradičná citrónová torta. Recept som dostala od starej mamy ešte pred troma rokmi. Táto torta je moja najobľúbenejšia, je veľmi chutná. Zobraziť celý popisJe to tradičná citrónová torta. Recept som dostala od starej mamy ešte pred troma rokmi. Táto torta je moja najobľúbenejšia, je veľmi chutná. Už tretí rok, skoro každý člen mojej rodiny, na svoje narodeniny odo mňa dostane túto fantastickú tortu. A je veľmi obľúbená medzi mojimi príbuzními.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 kus |
|
10 polievková lyžica |
|
300 g |
|
1 balík |
|
250 g |
|
|
|
Plnka: | |
5 polievková lyžica |
|
3 polievková lyžica |
|
3 dl |
|
325 g |
|
1,5 kus citrónu |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s vodou, s cukrom, pridáme citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom primiešame múku s práškom do pečiva a pridáme bielky. Cesto vložíme do vymastenej tortovej formy (môžeme použiť aj papier na pečenie) a pomaly pečieme, približne 20-25 minút. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti.
- 2
Plnka: Múku, cukor a mlieko za stáleho miešania uvaríme. To trvá asi 5 minút. Potom to necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom. Primiešame tú uvarenú masu a máme hotový krém. Potom ním plníme tortu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu