Citrónová torta s bielkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tato torta je pre tych, ktori maju radi kyselkavu citronovu chut.
10-12 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo s cukrom, citronovou korou a vanilkovou prichutou som vyslahala do peny.
- Do masla som za staleho slahania pridala vajicka.
- Potom som pridala polovicku muky rozmiesanej s praskom do peciva. Ked bola muka premiesana pridala som polovicku mlieka.Znovu som to premiesala a opakovala som to iste s druhou polovickou muky a mlieka.
- Cesto som dala do vymastenej a mukou vysypanej okruhlej formy priemeru 23cm a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 45minut.
- Medzitym ako sa pieklo cesto uvarila som si citronove maslo. Do dvojlitroveho kastrola som dala vajicka, maslo, cukor, citronovu stavu a koru.
- Miesala som to na miernom ohni, pokym to bolo to take huste, ze po premiesani zostavala ciara na spodku hrnca.
- Bielka som vyslahala do hustej peny. Potom som postupne za staleho slahania pridala cukor a vodu. Nakoniec som bielkovu penu este uvarila nad parou.
- Upecenu tortu som vybrala na mriezku vychladnut.
- Vychladnutu tortu som prerezala napoly a potrela som ju citronovym maslom.
- Na citronove maslo som natrela polovicku bielkovej peny, ktoru som potom posypala kokosovou muckou. Na to som polozila vrchny plat torty.
- Vrch aj boky torty som potrela zvysnou bielkovou penou a celu tortu som posypala kokosom.
- Vrch torty som este ozdobila citronovym maslom.
- Zvysok citronoveho masla som dala do skleneneho pohara. V chladnicke takto vydrzi par tyzdnov.