Citrónová torta s bielkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tato torta je pre tych, ktori maju radi kyselkavu citronovu chut.

10-12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s cukrom, citronovou korou a vanilkovou prichutou som vyslahala do peny.
  2. Do masla som za staleho slahania pridala vajicka.
  3. Potom som pridala polovicku muky rozmiesanej s praskom do peciva. Ked bola muka premiesana pridala som polovicku mlieka.Znovu som to premiesala a opakovala som to iste s druhou polovickou muky a mlieka.
  4. Cesto som dala do vymastenej a mukou vysypanej okruhlej formy priemeru 23cm a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 45minut.
  5. Medzitym ako sa pieklo cesto uvarila som si citronove maslo. Do dvojlitroveho kastrola som dala vajicka, maslo, cukor, citronovu stavu a koru.
  6. Miesala som to na miernom ohni, pokym to bolo to take huste, ze po premiesani zostavala ciara na spodku hrnca.
  7. Bielka som vyslahala do hustej peny. Potom som postupne za staleho slahania pridala cukor a vodu. Nakoniec som bielkovu penu este uvarila nad parou.
  8. Upecenu tortu som vybrala na mriezku vychladnut.
  9. Vychladnutu tortu som prerezala napoly a potrela som ju citronovym maslom.
  10. Na citronove maslo som natrela polovicku bielkovej peny, ktoru som potom posypala kokosovou muckou. Na to som polozila vrchny plat torty.
  11. Vrch aj boky torty som potrela zvysnou bielkovou penou a celu tortu som posypala kokosom.
  12. Vrch torty som este ozdobila citronovym maslom.
  13. Zvysok citronoveho masla som dala do skleneneho pohara. V chladnicke takto vydrzi par tyzdnov.