Citrónová plnka do torty, rolády...

selmapuma - fotkaselmapuma, 4. decembra 2016
Citrónová plnka do torty, rolády...
Foto: selmapuma

Musím sa podeliť aj s ostatnými Varecháčmi o tento famózny krém.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 väčšie ks
250 g
4 ks
1,5 dl
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Nakoľko som nevedela, že sa mi krém takto podarí, tak som nefotila postup. Tak ale ideme na to: dám si varit šťavu a kôru z 2 citrónov + cukor a žĺtky. Treba stále miešať, aby sa žĺtky nezrazili. Keď zhustne trocha, tak vlejem puding rozmiešaný v 1,5 dl vody a uvarím hustú kašu. Keď vychladne, spojím s maslom.

  2. 2

    Krém som použila na tortu s citrónovým korpusom.

    Citrónová plnka do torty, rolády... - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
vyzerá zaujímavo, nepoznám ale uložím pre prípad potreby. Aj s pomarančom môže byť dobrá.
pivonka
Krém ma zaujal, ale mám otázky: Na puding 1,5 dl vody? Nie je to málo? V pudingu bolo sušené mlieko? Ja totiž dávam na 1 puding 3 dl mlieka. Ale recept zakladám, môže byť osviežujúci.
selmapuma
@Pivonka (6.12.2016 16:31)

Nie je to malo lebo z citrónov je cca 1,5dl stavy a nedava sa mlieko ani v pudingu nie je ,preto je ta chut taka famozna ze tam nie je mlieko vyskúšajte a date mi za pravdu
kassia
Citrónovú pĺnku mám rada, ale zvyknem najprv variť puding a potom do vlažného zašľahať žtky, aby sa nezrazili. Inak fajn recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia