Tapiokové čipsy
Tapiokové čipsy

Čipsy z tapioky

Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 20. novembra 2019
Čipsy z tapioky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

100 g
500 ml
20 g (dashi granule)
 (vhodný na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Tapiokové perly u varíme vo vode s rybacím práškom, až kým nie sú priehľadné. Potom opatrne scedíme a natrieme na silikónové podložky na pečenie.

  2. 2

    Podložky položíme na plech a necháme sušiť v rúre pri teplote 50 °C asi 7 hodín.

  3. 3

    Pred podávaním vyprážame v oleji zohriatom na 240 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia