Čínsky kapustový šalát (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Neúspešne pátram po recepte na kapustový šalát, ktorý podávajú v čínskej reštaurácii. Najviac sa mi podobá práve tento. Stránka chefkoch.de.

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme všetko potrebné. Kapustu rozštvrtíme a vyrežeme hlúb. Nastrúhame najemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubých slzičkách.
  2. Nastrúhanú kapustu dáme do misy, pridáme soľ a kurkumu. Dobre vymiešame rukou, až pokým kapusta nebude mäkká a žltá. Môžte si vziať gumenú rukavicu.
  3. Medzitým si pripravíme nálev. Do malého hrnca dáme vodu, ryžový ocot a cukor. Necháme prevariť za občasného premiešania. Podľa chuti môžtme ešte dochutiť, nálev má byť sladkokyslý. Necháme ochladnúť. K vymiešanej kapuste pridáme trochu korenia a nastrúhanú mrkvu. Zalejeme nálevom a dáme na 24 hodín do chladničky. Občas premiešať. Dobrú chuť.