Zistila, že je nás tu viac, čo máme radi tarhoňu, tak pridám recept. Tento raz to nebude príloha, ale hlavné jedlo. Fotografiu možno Zobraziť celý popisZistila, že je nás tu viac, čo máme radi tarhoňu, tak pridám recept. Tento raz to nebude príloha, ale hlavné jedlo. Fotografiu možno doplním, keď ju budem variť, ale myslím, že nechýba, recept je veľmi jednoduchý. A na vysvetlenie: čikóš je chlapec, ktorý na maďarskej puste pasie kone.
Postup
-
1
Olej zohrejeme, pridáme tarhoňu, trošku opražíme a podlejeme vodou. Pridáme papriku rozkrojenú na polovice a zbavené jadrovníka, olúpané rajčiny, prekrojené na štyri kusy a klobásu, pokrájanú na kolieska. Prisolíme, dochutíme a na miernom ohni necháme dusiť. Často miešame a podľa potreby prilievame vodu. Táto tarhoňa má byť po uvarení lepkavá, nie sypká, ako tá, ktorá sa podáva ako príloha. Úplne najlepšia je, ako sa robí nad ohňom v gulášovom kotlíku, tak ako sa asi robí originál na puste.
www.google.com/images?hl=&q=tarho%C5%88a&rlz=1...
Milá @sovka62 , veľmi pekne ďakujem za recept, v októbri som si toto jedlo varila 4 krát prosím pekne.. neviem ani vysvetliť, že z toľkých ráz ani 1 fotku nemám, asi som bola príliš sústredená na konzum. Skutočne výborné, ďakujem :-)
Aj ja som svoj recept vylepšila podľa Izky, pridala som zemiaky, slaninu a šunku nie, keď tam je klobása, a takto mi to chutilo ešte viac. Úplne super je, že recept je variabilný, každý si upraví podľa svojej chuti a máš pravdu, vždy je to veľmi chutné.