Čikóš tarhoňa

Autor receptu: sovka62

Zistila, že je nás tu viac, čo máme radi tarhoňu, tak pridám recept. Tento raz to nebude príloha, ale hlavné jedlo. Fotografiu možno doplním, keď ju budem variť, ale myslím, že nechýba, recept je veľmi jednoduchý. A na vysvetlenie: čikóš je chlapec, ktorý na maďarskej puste pasie kone.

Postup

  1. Olej zohrejeme, pridáme tarhoňu, trošku opražíme a podlejeme vodou. Pridáme papriku rozkrojenú na polovice a zbavené jadrovníka, olúpané rajčiny, prekrojené na štyri kusy a klobásu, pokrájanú na kolieska. Prisolíme, dochutíme a na miernom ohni necháme dusiť. Často miešame a podľa potreby prilievame vodu. Táto tarhoňa má byť po uvarení lepkavá, nie sypká, ako tá, ktorá sa podáva ako príloha. Úplne najlepšia je, ako sa robí nad ohňom v gulášovom kotlíku, tak ako sa asi robí originál na puste.