Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke

eva53 - fotkaeva53, 26. júna 2012
Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Foto: eva53

Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a nazbierali za 2 hodiny plný košík. Tie veľké šli do sušičky a z maličkých som pripravila jednoduché a lacné jedlo.

Suroviny

 malé do 2 dlaní
2,5 ml
30 ml
166 g (1 ks)
2 ks
200 g
8 kvapiek
Rusticana Herbs
 čerstvý
3 strúčiky
10 g na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    nachystám si potrebné suroviny: cenový rozpočet pre 2 dospelé osoby: kozáky zadarmo,vlastnoručne nazbierané - výrazne znížili výdavky na použité suroviny 1 kuracie prsíčko 0,99 Eur jarná cibuľka 0,14 Eur shirataki 2,80 Eur cesnak 0,09 Eur ostatné suroviny 0,50 Eur ohodnotené vzhľadom na použité minimálne množstvom Celkom:4,52 Eur Kalorická hodnota jedla: kozáky 300 g = 111 kcal kuracie prsíčko 166 g = 168 kcal olivový olej 2,5 ml = 20,5 kcal Rama 7% 30 ml = 25,5 kcal jarná cibuľka 2 ks (30 g) = 9 kcal shirataki 200 g = 22 kcal cesnak 3 strúčiky (8 g) = 8 kcal Celkom: 364 kcal (1524 kJ) Kalorická hodnota 1 porcie : 182 kcal ( 762 kJ) Keď už vieme za koľko a koľko toho zjeme, pustíme sa do práce.

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 1
  2. 2

    na 2,5 ml olivového oleja spením jarnú cibuľku, pridám na pásiky pokrájaný cesnak a pár sekúnd spolu orestujem

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 2
  3. 3

    1 kuracie prsíčko z mrazničky nechám trocha odležať a ešte zmrazené nakrájam na úhľadné hranolky,pridám k cibuľke a opražím

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 3
  4. 4

    kozáčiky rozpolím,tieto boli úplne bez živočíšnych bielkovín , opláchnem pod tečúcou vodou a pridám ku kuraciemu prsíčku,ktoré už stihlo zbelieť a dusíme, podľa potreby podlejem vodou

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 4
  5. 5

    konečne mám aj odmerku na malé množstvá, takže som si odmerala 2,5 ml olivového oleja = 20,5 kcal

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 5
  6. 6

    pridám Korenie Rusticana herbs - zmes rozmarýnu,soli a červeného korenia, trocha čierneho korenia a soľ a pár kvapiek tabasca,nakoniec po ochutnaní ich bolo nakvapkaných 8

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 6
  7. 7

    30 ml Ramy na varenie má kalorickú hodnotu 25,5 kcal

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 7
  8. 8

    po cca 10 minútach je prsíčko aj kozáčiky mäkké,len kozáci sčerneli,tak im na zjemnenie prilejem odmeraných 30 ml Ramy na varenie .Nakoniec zahustím guarovou gumou ,ktorú rýchlo rozmiešam v pol deci vody,hustne veľmi rýchlo - nestihla som v tej rýchlosti spraviť foto.Guarovú gumu poznajú celiatici,používajú ju pri pečení a varení.

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 8
  9. 9

    zeleninová príloha shirataki ,tvarom pripomínajúca a podľa toho aj nazývaná cestoviny, má kalorickú hodnotu 22 kcal na 200 g.

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 9
  10. 10

    Pripravím podľa návodu,vylejem tekutinu ,opláchnem viackrát vo vode

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 10
  11. 11

    a dám do vriacej vody na 1 minútu,zlejem a prepláchnem studenou vodou

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 11
  12. 12

    Len sa tak zaprášilo....

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 12
  13. 13

    kalorická hodnota Ramy na varenie 7%

    Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Myslim, ze to moze byt vyborne . Ale to shirataki nepoznam - aku to ma chut ? Zda sa mi to sice trosicku drahe /200g za 2,80 €/ ale....
Zodpovedne, podrobne prepracovaný recept. Nie som striktná vegetariánka, či až vegánka po väčšinu dní v týždni, ale pre seba by som kuracinu nahradila napr. hlivou alebo brokolicou s karfiolom. Určite by sa to dalo zjesť aj tak. Ukladám do KK! Pekný kulinársky deň!
fúúúúúha, kozáky milujem najviac,,,,u nás hríby nerastú na škodu, ale toto papaníčko vyzeré senzačne.-)))