Foto: evekej
Recept pochádza z Francúzska, od známeho kuchára Cyrila Lignac.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Predhrejeme si ruru na 200 °C Na panvicu si nalejeme 3 PL olivoveho oleja,zohrejeme a pridame na mesiaciky nakrajanu cibulu a 2 PL cukru a smazime asi 10 minut,davame pozor aby nam cibula neprihorela!
-
2
Ked je cibula usmazena dame ju do formy ja som pouzila okruhlu formu s priemerom 28 cm.Na vrch cibule si dame kozi syr ale mozeme aj iny syr napr.ovci alebo tvaroh.Cele to prikryjeme listkovym cestom okruhleho tvaru a okraje pritlacime do vnutra formy.
- 3
Vrch popichame vidlickou a dame piect na 200°C na 35 minut
- 4
Po vybrati kolaca z rury nechame chvilu vychladit a preklopime kolac vrch este trochu dosolime a popeprime.Podavame so salatom a vinkom!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Huncút jeden, ani sa nepriznal, že čítal kuchársku knižku našej mamy.
prepac velmi davno som tu nebola urcite si uz vyskusala da sa aj s balkanskym syrom jasne