Foto: gordonko
... neuveriteľné, toto som jedol pred 3 dňami u kamarátky, skvelá chuť....tento recept vraj dostala od svojej svokry tak sa s vami hneď Zobraziť celý popis... neuveriteľné, toto som jedol pred 3 dňami u kamarátky, skvelá chuť....tento recept vraj dostala od svojej svokry tak sa s vami hneď podelím
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny - zemiaky, 1-2 cibule, olej a vegeta ...... (kto nechce vegetu bude soliť).
-
2
Celé neošúpané zemiaky dáme variť, keď sú mäkké vodu vylejeme a zemiaky dáme trochu vychladnúť...no a potom ich očistíme.
-
3
1-2 cibule si nakrájame na drobno a osmahneme ju na väčšom množstve oleja.
-
4
Kým sa nám smaží cibuľka, tak si popretláčame zemiaky.
-
5
Pretlačené zemiaky pridáme k cibuli.
-
6
Ovegetujeme.
-
7
Miešame asi 3-5 minút, kým sa nám zemiaky nespoja v jednu masu.....kto dal málo oleja bude musieť trochu priliať.
-
8
A máme hotovo.... čo k tomu ???? Kto čo chce, ja som si dal bryndzu s mliekom.
-
9
DOBRÚ CHUŤ........... ja idem na dupľu.
Mám v pláne pravidelnejšie si kupovať kyslú žinčicu, tak toto by sa k nej hodilo.
A to, ako píše @marianne , tak robím základ na granatír, na malíčké kúsky si nakrájam ošúpané nevarané zemiaky, podusím cibuľku, na ňu papriku, hodím zemiačky a dusím, len málilinko podlievam, vareškou ich už mäkké trochu pomliaždim a cestoviny na ne hodím, je výborný granatír, lepší ako keď sa zvlášť varia zemiaky.