Foto: marijanka712
Viem že je tu veľa receptov takéhoto pečivka, niektoré som aj vyskúšala , ale nebolo to ono , ale teraz som našla na Zobraziť celý popisViem že je tu veľa receptov takéhoto pečivka, niektoré som aj vyskúšala , ale nebolo to ono , ale teraz som našla na nette vynikajúci recept odskúšala a tu je výsledok . Tieto rožky si môžte pripraviť na raňajky čerstvé a tak prekvapiť rodinku s voňajúcim pečivkom cesto si urobíte večer a ráno dáte piecť a za taku hodinku už môžete aj raňajkovať..... vyskúšaj neobanuješ
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Poznámka:múka sa môže nahradiť aj špec hl. múkou a vtedy stači len 300ml mlieka. Najskôr si preosejeme múky so soľou . pripravime si kvások - trocha mlieka rozmrvime droždie dáme cukor a posypeme múkov na teplom mieste necháme vykysnúť. Do zvyšneho mlieka si dáme roztopené maslo dobre premiešame pridáme žltko tiež premiešmame ak kvasok vykysne vlejeme do múky aj zvyšné mlieko s vajíčkom spolu zmiešame a necháme asi 10 minut oddychnuť. Poznámka :kto chce biele rožky nech si dá obyčajnu špecialnu hladkú múku a v tom prípade vám stačí 300ml mlieka
-
2
po desiatých minutach naolejovať ruku a vypracovať hladké nelepivé cesto kto má pekárničky urobí to za vás ja len tak klasicky ručne stručne aspoň viem čo robím....a šup s nim do pomocníčky misky- kysky. no a tu v tomto bode môžete prerušiť prácu cesto si nedáte do kysky , ale do potravinárskej folie a do chladničky ráno si hodinu privstanete vyberiete z chladničky necháte odbalite z folie a trocha ho premiesite a na teplom mieste ho necháte asi 30 min podkysnúť
-
3
ked pokračujeme v práci- misku zakryjeme a necháme 1 hod kysnúť a takto po hodinke vykyslo
-
4
podložku pomúčim cesto vyklopim na podložku trochu ho ešte poválam a rozdelím na 14 malých buchtičiek, ktoré zakryjem utierkou a necháme 15 podkysnúť
-
5
každú buchtičku si rizválkam na elipsu a stočim do rohlíka poukladám na plech na ktorý som si dala pečiaci papier -bohužial tu som zabudla odfotiť najbližšie pridám obrázok .
-
6
Nechám asi 40 min prikryté pod utierkou na teplom mieste kysnúť . rúru si predhrejem na 200stup . a ked takto vykysnú rozšlahám vodu s vajičkom a solou a každý rožok dobre potriem posypem sezamom. Poznámka: čim dlhšie kysnú tým viac zväčšujú svoj objem a takto krásne vložim do vyhriatej rúry
-
7
pečiem v rúre 20-25 min. treba si to odsledovať nie každá rúra rovnako pečie
-
8
TAK A EšTE JEDEN ZáBER a už k tomu len dobré masielko a raňajky sú aj s vôňou čerstvého pečiva dobrú chuť!!!!
S normalnym sa mi zle robi :((
@monika29875 , suseneho drozdia sa dava jedna tretina z mnozstva cerstveho, teda 20:3=6.6667, bude ti stacit jedna cajova lyzicka, mozes dat aj menej, ved cesto kysne v chlade, pomalicky, to pre pripad, ze mas velke balenie drozdia:-)
Recept je ozaj zaujimavy rozky som este nepiekol.Vdaka KK
Odomna 1*********a velky pozdrav z nizozemia
@marijanka712
Prajem ti aby si nový rok 2013 prežila,len v zdraví,v šťastí a spokojnosti
Prajem ti všetko ako aj mesiar v roku 2013
Tie rožky máš nádherné , ale robiť ich nebudem. Keď som si zrátal
podkysnutie, kysnutie , prekysnutie, zakysnutie- 30, 60, 15, 40, 25
spolu 170 minút, to znamená o 3hod. skôr vyliezť z teplej postieľky
tak to kvôli rožkom určite neurobím. Obdivujem ťa , že sa takto obe
tuješ kvôli raňajkám. Mne stačí káva a kus klobáse aj bez rožka,
@Marijanka712 , moc dakujeeeeem za super recept!! Su uzasne a tu su:
[img]
[/img]