Chutná hrstkovica
Autor receptu: jody
Taká obyčajná, nenáročná, ale strašne dobrá polievka. :-)
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu zalejeme vrelou vodou, necháme postáť dve hodiny a potom vodu zlejeme. Potom ju dáme variť do vývaru z údeného hydinového mäsa a vývaru zo zemiakov a karfiolu (ktoré potrebujeme do ďalšieho receptu) spolu s hrachom, stonkami zeleru (celými) a cesnakom posekaným nadrobno. Nesolíme.
- Keď je fazuľa polomäkká, odstránime celé zelerové stonky a pridáme zemiaky pokrájané na kolieska, lámanku a kocky mrkvy. Šupneme tam ešte nadrobno posekané mladé zelerové stonky a dovaríme do mäkka.
- Dochutíme plátkom masla a ak treba, aj soľou (podľa slanosti vývarov). Dobrú chuť.