Chrumkavé srdiečka

Autor receptu: abend

Recept som objavila pred pár dňami , vyskúšala som a môžem odporučiť. Zvládnu ho aj mladučké Varecháčky, s "cestom" sa veľmi dobre pracuje a výsledok je viac ako dobrý. Kto nemá ešte na Vianoce dosť napečené, nech vyskúša.

64 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka zomelieme, v elektrickom sekáčiku potravín, orechy najemno pomelieme.Dáme do misy, pridáme cukor, rozšľahané vajce a spracujeme na hladkú hmotu. Na silikónovej podložke ( vtedy takmer nemusíme použiť múku na posýpanie) cesto po menších častiach rozvaľkáme, vykrajujeme srdiečka, pokladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca. 20min. na 140 st.- teplovzdušná rúra, iná rúra na 160 s t.Po upečení necháme vychladnúť na papieri a opatrne poodlepujeme.Polovicu srdiečok natrieme marhuľovým lekvárom a poprileuijeme k nim nenatreté srdiečka.
  2. V horúcom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, pridáme pár kvapiek oleja. Srdiečka potrieme čokoládovou polevou, posypeme mletými orechami, alebo ozdobíme olúpanou mandlou.