Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012
Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

10 ks
Dusená kapusta:
1 hlávka (1000 g)
200 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehno nasolíme, okoreníme, tymian nakrájame nadrobno a posypeme ním stehná. Pridáme olej a pečieme na 160 oC asi tri hodiny.

  2. 2

    Šampanská kapusta: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme nakrájanú kapustu. Podlejeme šampanským a necháme dusiť domäkka. Dochutíme soľou a korením. Podávame s lokšami alebo domácou knedľou.

Diskusia k receptu

micca
fih tk dusena kapusta na sampanskom to musi byt dobrota vyskusame
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ja radšej šampanské ku kačici.
zdezda
...boooooozinku a ja sa tu dusim s privarkom so zemiakov a hrasku :-)
babidka
takto urobenu kapustu som este nejedla , dakujem za tip :-)
evanaaa
Tri hodiny sa pečie jedno stehno? Ja som teraz, v nedeľu piekla tri hodiny kačku, vážila 2,70 kg.
jarushka1981
Paráda, idem robiť obed. Ale dám piecť na 200C nejakých 70-80 minút, hádam bude stačiť.