Chrumkavé buchty na pare (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Tento receptík nie je moj, mám ho od mojej virtualnej kamaratky Maťky P. a je perfektný ,takže ak mate radi buchty na pare, vyskušajte klasiku trošku inak...
Postup
- -prisady na cesto nahadžeme do pekarničky (najprv tekute, potom sypke) nechame vymiesit a 1 hodinku kysnut
-cesto je redšie ,ale nemalo by sa moc lepit..
- -vykysnute cesto roztiahneme rukami a dame kopky lekvaru..
- -prehneme a poharom alebo formičkou vykrojíme -cesto sa pekne uzavrie, ale ak ste zvyknutí robit buchty v ruke tak jak je libo :-))
- -vykrojene buchty (aby vas nemylilo množstvo lebo ja som robila z polovičnej davky)-kym si prichystame panvičku ,najlepšie neprilnavu s pokrievkou,buchty nechame ešte podkysnut..
- -a teraz tá finta fň..na panvicu si dame trošku oleja a pochystame si asi tak 1 dcl vody do pohara...
-do rozpaleneho oleja pokladieme buchty..
- -ked su zo spodnej strany chrumkave,prilejeme vodu a zakyjeme pokrievkou..
- -stopneme asi 5 minut a pozrieme či voda nevyvrela,ak ano tak ešte trošku prilejeme ,mali by sa celkovo parit takych 8-10 minut podla velkosti..
-vody druhy krat prilievajte radšej menej ako viac ..
- -hotové ,krasne nafuknute a zo spodu chrumkavé
-po vybratí som ich potrela rozpustenym maslom
- -posledných par kuskov som opražila z obidvoch stran ,hotove pomastila maslom a obalila v škoricovom cukre (praškový zmiešaný so škoricou) -musím povedat, že mne osobne chutili velmi,je to niečo medzi šiškami , pečenými a parenými buchtami :-))