Tento recept je od mojej starkej,je veľmi jednoduchý ale výsledok stojí za to.Tieto chrapne sa u nás pripravovali počas fašiangového obdobia ale aj pri Zobraziť celý popisTento recept je od mojej starkej,je veľmi jednoduchý ale výsledok stojí za to.Tieto chrapne sa u nás pripravovali počas fašiangového obdobia ale aj pri príležitosti narodenia dieťatka
Postup
-
1
Múku preosejeme na dosku,pridáme do nej celé vajcia,žĺtky,štipku soli a rum.Múku možno pridať počas miesenia podľa potreby aby ste mali cesto trošku mäkšie ako na rezance.Hotové je lesklé,dobre vypracované a nelepivé..Z cesta urobíme valec,pokrájame ho na menšie kúsky,vyvaľkáme na tenkú placku.Radielkom narežeme na pásy ale nedokrojíme celkom do konca,aby sme nemali z cesta rezance.Vyprážame v horúcom tuku z obidvoch strán .Ešte horúce posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.Na vyprážanie možno použiť aj nesolenú bravčovú masť.
Diskusia k receptu