/ 221. stránka receptov

  • Zdravé raňajky

    Zdravé raňajky

    Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

  • Recept bez obrázku

    Bundáš chlebík alá Dodi

    Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky, je osvedčený.

  • Recept bez obrázku

    Praženica s klobásou a sušenými hríbami

    Na cibuli opečieme klobásu pridáme sušené hríby korenie vegetu a nakoniec vajcia. S bielym chlebom a ovocným čajom chutí najlepšie.

  • Recept bez obrázku

    Bezlepkový chlieb

    Najprv si pripravíme kvások. Droždie, štipku soli, lyžičku múky a 1 dl teplej vody zmiešame a necháme chvíľu pracovať.

  • Recept bez obrázku

    Mexická praženica

    Na panvici rozpálime olej a usmažíme na ňom tortillové placky do chrumkava.

  • Recept bez obrázku

    Mexická omeleta

    Na panvici rozpálime olej, pridáme zemiaky a cibuľu a za stáleho miešania smažíme asi 12 minút.

  • Recept bez obrázku

    Jarná zeleninová omeleta

    Vajíčka zmiešame s jogurtom, pridáme soľ, nadrobno nasekanú zeleninu a vylejeme na panvicu, ktorú sme predtým potreli olivovým olejom.

  • Club Sandwich

    Club Sandwich

    Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

  • Letná omeleta z karfiolu

    Letná omeleta z karfiolu

    Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

    Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča dáme časť cestovín, polejeme ich slivkovým lekvárom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

  • Jahodová polievka

    Jahodová polievka

    Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

  • Slaný krokodíl

    Slaný krokodíl

    Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

  • Domáca tlačenka s cibuľou

    Domáca tlačenka s cibuľou

    Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

  • Recept bez obrázku

    Maďarská bábovka „töki kuglóf“

    Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.

  • Recept bez obrázku

    Jahodová bábovka

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.

  • Recept bez obrázku

    Piškótová bábovka

    Žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme v mixéri. Postupne prilievame olej. Pomaly striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.

  • Bábovka s olejom

    Bábovka s olejom

    Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.

  • Recept bez obrázku

    Višňový džem so škoricou

    4 poháre po 350 ml

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist