Chocolate Fondant

ethanel - fotkaethanel, 21. mája 2012
Chocolate Fondant
Foto: ethanel

Chocolate Fondant s vanilkovo - karamelovo - kardamovou omáčkou.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Chocolate Fondant :
110 g
110 g
110 g
40 g
205 g velke
Omáčka:
75 g
33 gg
33 g
26 g
3 g
2
1/2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fondant: Vajcia a kryštalový cukor vyšľaháme, pridáme preosiatu múku a nad parou roztopenú čokoládu s maslom. Formy si vytrieme maslom a vysypeme kakaom, naplníme cestom a neskôr upečieme pri 160C po dobu 7-10 minút.

    Chocolate Fondant  - obrázok 1
  2. 2

    Omáčka : Mlieko, smotanu, cukor, glukózu, vanilku a kardamón privedieme k varu a vlejeme do vopred pripravovaného karamelu, povaríme asi 10 minút a precedíme.

  3. 3

    Nad hrniec s vriacou vodou postavíme sklennú misu ale tak aby neprišla do kontaktu s vodou, pridáme rozšľahané vajcia a prilejeme 1/3 vlažného karamelového mlieka a začneme metličkou šľahať a prilievať ostatok mlieka a šľaháme do zhustnutia, takto si pripravíme krémovú omáčku ktorú držíme v teple a zatiaľ si upečieme chocolate fondant. Chocolate fondant by mal byť na vrchu upečený a na dotyk mäkký, čiže pri prekrojení by čokoláda mala byť tekutá.

  4. 4

    Podávame v hlbokom tanieri v ktorom máme omáčku, na vrch pridáme horúci chocolate fondant a dozdobíme ...

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky

Diskusia k receptu

Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
už podľa fotky som myslela, že si to ty, ako vždy - značka PROFESIONÁL
Prekrásne a výborné,takéto "tekuté" koláčiky milujem a aj sa mi celkom daria,pred pečením ich však vždy nechám vychladiť.Sú fajnové.Skúsim aj s tou tvojou zaujímavou omáčkou.