Chocolate Fondant

Autor receptu: ethanel

Chocolate Fondant s vanilkovo - karamelovo - kardamovou omáčkou.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Fondant: Vajcia a kryštalový cukor vyšľaháme, pridáme preosiatu múku a nad parou roztopenú čokoládu s maslom. Formy si vytrieme maslom a vysypeme kakaom, naplníme cestom a neskôr upečieme pri 160C po dobu 7-10 minút.
  2. Omáčka : Mlieko, smotanu, cukor, glukózu, vanilku a kardamón privedieme k varu a vlejeme do vopred pripravovaného karamelu, povaríme asi 10 minút a precedíme.
  3. Nad hrniec s vriacou vodou postavíme sklennú misu ale tak aby neprišla do kontaktu s vodou, pridáme rozšľahané vajcia a prilejeme 1/3 vlažného karamelového mlieka a začneme metličkou šľahať a prilievať ostatok mlieka a šľaháme do zhustnutia, takto si pripravíme krémovú omáčku ktorú držíme v teple a zatiaľ si upečieme chocolate fondant. Chocolate fondant by mal byť na vrchu upečený a na dotyk mäkký, čiže pri prekrojení by čokoláda mala byť tekutá.
  4. Podávame v hlbokom tanieri v ktorom máme omáčku, na vrch pridáme horúci chocolate fondant a dozdobíme ...