Chlebový puding s krémom z pomarančov
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Hrozienka necháme cez noc namočené v likéri, potom ich, scedíme. Likérový „nálev“ spolu, s vajcami, medom, mliekom a šľahačkou, nalejeme do misy a dobre, premiešame.
- Do pripravených foriem vložíme polovicu hrozienok a podľa, formy nakrájaný opečený biely, chlieb. Zalejeme krémom, rozdelíme zvyšné hrozienka a zakryjeme chlebom. Formy vložíme do plechu na pečenie a nalejeme asi 2 cm vody. Plech s pudingom dáme do rozohriatej rúry na 180 stupňov asi na 25–30 minút. Po vybratí necháme päť minút odstáť a potom ich vyklopíme.
- Krém: šľahačku a práškový cukor rozšľaháme do tuha, pridáme likér a nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame.
|