Chlebový puding s krémom z pomarančov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrozienka necháme cez noc namočené v likéri, potom ich, scedíme. Likérový „nálev“ spolu, s vajcami, medom, mliekom a šľahačkou, nalejeme do misy a dobre, premiešame.
  2. Do pripravených foriem vložíme polovicu hrozienok a podľa, formy nakrájaný opečený biely, chlieb. Zalejeme krémom, rozdelíme zvyšné hrozienka a zakryjeme chlebom. Formy vložíme do plechu na pečenie a nalejeme asi 2 cm vody. Plech s pudingom dáme do rozohriatej rúry na 180 stupňov asi na 25–30 minút. Po vybratí necháme päť minút odstáť a potom ich vyklopíme.
  3. Krém: šľahačku a práškový cukor rozšľaháme do tuha, pridáme likér a nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame.