Foto: miskamm
Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy sa vsetko zje, jedno kolko navarím
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a chilli si nakrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, ocistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
-
2
Olej zohrejeme v hrnci. Keď je olej horúci, pridáme mleté mäso. Keď je mäso dobre prepečené, pridáme cibuľku, cesnak a chilli a opražíme. Pridáme soľ a korenie a popražíme ešte tak 2-3 minúty.
-
3
Pridáme najkrájanú paprika a podusíme 5 minút na miernom ohni. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 minút. Pridáme odkvapkanú fazuľku a kukuricu. Povaríme 20 minút na miernom ohni.
-
4
Dochutíme a podávame s orestovaným chlebíkom (ja mám na kúsky nakrájany pita-chlebík a v rúre zohriatý) alebo s kukuričnými nachos a lyžičkou kyslej smotany. Kto má doma petržlenovú vňat môže zľahka posypať vňatou.
aj tu je viacej sposobov varenia, ale zakladne suroviny sa velmi nemenia od tych pravych kovbojskych receptov.
Je to ozaj vynikajuce jedlo, hlavne ked sa vari pomaly, aby chute prenikli a preto sa vari v mnozstvach, lebo chuti lepsie ked postoji- asi ako nas kotlikovy gulas.
minulý týždeň som niečo podobné robila ,a le dala som tri konzervy fazule a pre zmenu miesto mäsa klobásu, nám to aj takto chutilo, len kukuricu nedávam kvôli mužovi, škoda. A dávam väčšinou paradajkové pyré pollitrové.
ja davam slnecnicovy olej, tak aby bolo dno hrnca asi 0,5 cm pokryte... ale musis pozriet aky siroky je hrniec a kolko mas surovin...