Chili con carne

archaa - fotkaarchaa, 7. mája 2012
Chili con carne
Foto: archaa
6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 PL
1 velký strúčik
1/2 ks
1 ks
400 ml
 stipka
1 CL
60 ml
250 g
200 g
1/2 zväzku
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Chili pozdlz rozrezeme a ocistíme od jadierok. Nakrájame spolu s cibulou a cesnakom a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme ciernym korením a este do chrumkava poprazíme. Podlejeme vývarom, necháme prevriet a pridáme pasírované paradajky. Ochutíme cukrom a rímskym kmínom, premiesame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni 20 minút.

  2. 2

    Fazulu a kukuricu scedíme a pridáme do omácky. Este prípadne dochutíme a odstavíme. Posypeme koriandrovou vnatou a podávame s jogurtom a chipsami.

    Chili con carne - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
robim podobne, je to vyborne len ja davam viac chilli aj s jadierkami, nech to ma poriadne grady :-) a bez kukurice, s tou sa ja moc nekamaratim
archaa
Dakujem vám a afataga más pravdu chili má byt chili :) má mat grády :)...s tou kukuricou to uz kazdý podla seba, ja som chcela skúsit práve aj s jej pridaním ;)
irenaw
mňam, u nás toto jedlo frčí :-) akurát tiež bez kukurice
evanaaa
Robievam, naposledy som robila minulý týždeň, tiež bez kukurice, štipľavé máme radi, len ja mám problémy so žalúdkom, tak menej chilly, ale muž si ešte pridáva. Inak štiplavím čo sa dá. A fazule dávam veľa, aj tri, štyri konzervy.
isabellafly
tento recept som skusila so sojovym granulatom a je to genialne, este lepsie ako z mleteho masa, odporucam to tak skusit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia